De effecten van muziek in uw winkel

doorRichard

De effecten van muziek in uw winkel

Muziek heeft invloed op uw klanten

Natuurlijk wilt u ervoor zorgen dat uw klanten een prettige ervaring hebben wanneer ze in uw winkel zijn. Dat doet u bijvoorbeeld door de juiste muziek software aan te schaffen, en de laatste hits in uw winkel te draaien. Maar muziek heeft een groter effect dan simpelweg een prettig deuntje op de achtergrond. Wat de effecten van muziek in uw winkel precies zijn? We vertellen er in dit blog meer over.

Trek de juiste doelgroep aan

Als onderneming heeft u ongetwijfeld een duidelijke doelgroep, die u ook wilt aantrekken met uw marketing activiteiten. Ook door de juiste muziek te draaien, trekt u een bepaalde doelgroep aan. Verkoopt u producten die vooral bedoeld zijn voor jongeren? Dan draait u de laatste hits, of dance muziek. Wilt u zich juist richten op een wat oudere doelgroep? Dan speelt u hits uit bijvoorbeeld de 80’s. Wanneer uw winkel vooral producten voor vrouwen verkoopt, doet muziek door bekende zangeressen het altijd goed. U trekt er bovendien niet alleen mensen mee aan, maar u zorgt er ook voor dat mensen buiten uw doelgroep wegblijven. Dat klinkt negatief, maar dat is niet het geval. Wanneer tieners uw doelgroep zijn, zullen zij uw winkel waarschijnlijk overslaan wanneer al uw bezoekers senioren zijn.

Muziek en tijd zijn verbonden

Wist u dat muziek en de beleving van tijd aan elkaar verbonden zijn? Snelle muziek zorgt ervoor dat we onbewust sneller gaan handelen, terwijl rustige muziek onze beweging juist vertraagd. In fastfoodketens wordt dan ook regelmatig snelle muziek gedraaid: klanten gaan sneller eten, wat leidt tot een betere doorloop en een hogere omzet. Ook het tegengestelde is waar. In kledingwinkels voor dames hoort u bijvoorbeeld vooral rustige muziek. Hier is het juist belangrijk dat de klanten hun tijd nemen, en op hun gemak de kleren passen.

Gebruik de juiste muziek software

Kortom, er zijn genoeg redenen om ervoor te zorgen dat u de juiste muziek draait in uw winkel. Wij raden u echter wel aan om ook goede muziek software te gebruiken. Zo voorkomt u hoge boetes omdat u onrechtmatig muziek afspeelt in openbare ruimtes. Er zijn veel specialisten die abonnementen aanbieden voor muziek software in combinatie met muziekcomputers.

Over de auteur

Richard administrator

Geef een reactie