Altea Spanje voor iedereen wat te doen.

doorAdmin

Altea Spanje voor iedereen wat te doen.

Altea Spanje is een prachtige kustplaats in de provincie Alicante aan de oostkust van Spanje. Het stadje ligt aan de voet van de Sierra de Bernia, een bergketen die zich uitstrekt tot aan de zee. Met zijn charmante oude stad en mooie stranden is Altea een populaire bestemming onder toeristen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie aan de Middellandse Zee.

Een van de meest opvallende kenmerken van Altea is de prachtige oude stad, die gelegen is op een heuvel boven de moderne stad. De smalle, geplaveide straatjes zijn bezaaid met schilderachtige witte huizen met blauwe deuren en ramen, die typisch zijn voor de regio Valencia. 

Altea Spanje

Kronkelende straatjes en prachtige stranden.

De kronkelende straatjes leiden naar een mooie kerk, de Iglesia de Nuestra Señora del Consuelo, die uitkijkt over de stad en de zee. Het uitzicht vanaf hier is spectaculair en het is dan ook een populaire plek om foto’s te maken. Altea heeft ook een aantal prachtige stranden, waarvan de Playa de la Roda het bekendste is. Dit is een breed en lang strand met fijn zand en helder blauw water. Het is ideaal om te zwemmen, zonnen en ontspannen. Er zijn ook verschillende strandbars waar je kunt genieten van een drankje of een hapje terwijl je uitkijkt over de zee. 

Heerlijk genieten aan de Middellandse Zee.

Naast de stranden en de oude stad heeft Altea ook een bruisende haven. Hier zijn veel restaurants en bars te vinden waar je kunt genieten van heerlijke visgerechten en andere lokale specialiteiten. Het is ook mogelijk om boottochten te maken langs de kust en zo de prachtige omgeving van Altea te verkennen. Altea is een fantastische bestemming voor iedereen die op zoek is naar een ontspannen vakantie aan de Middellandse Zee. Voor ieder wat wils. Of je nu wilt zonnen op het strand, lekker wilt eten en drinken in een restaurant aan de haven of wilt genieten van kunst en cultuur, in Altea vind je het allemaal.

Over de auteur

Admin author

Geef een reactie